Tolerans-
resan 2025

“En viktig resa och
ett minne för livet”

Syftet med resan är att med egna ögon få se vad som skedde under förintelsen och andra världskriget. Det finns många som blundar för det och till och med säger att det aldrig hänt.

Hjälp oss att nå målet!

per medföljande ungdom

Ökad acceptans och tolerans!

Samhället idag är tufft och oroligt, vi lever i en värld med en mängd olika informationskällor som är svåra att kontrollera. Desinformation gör att bland annatfrämlingsfientligheten växer sig allt starkare. Men vi tror att med ett kontinueligt och väldokumenterat arbete kan vi påverka och sprida kunskap och historisk fakta vidare till generationer framöver. Vi får aldrig glömma det som hänt – och vi får aldrig acceptera det som fortsatt händer över stora delar i världen vad gäller förtryck och etniska utresningar, homofobi och förföljelse av oliktänkande.

Företag

Har du ett företag och ser möjligheter att sponsra våra ungdomars resa med ett bidrag? I så fall är du välkommen att höra av dig till oss – sponsor@toleransresan2025.com

Privatperson

Brinner du som privatperson för detta äne och. har möjlighet att på något sätt hjälpa till är du välkommen att höra av dig till oss – sponsor@toleransresan2025.com

Stiftelser

Har du ett tips på stiftelser eller föreningar som har möjlighet att bidra är du hemkt välkommen med ditt tips  – sponsor@toleransresan2025.com

Grafisk formgiving bokomslag
– Reser med buss –

Vi reser med buss och färja

Elever och föräldrar på Vikenskolan har tillsammans många års erfarenhet av Toleransresan och har därmed ett bra upparbetat samarbete med bussbolag som kör oss på tryggast och säkraste sätt ner genom Tyskland till målet.

– volontärer –

Föräldrar följer med som stöd och säkerhet

Resan är 100% en resa för undomarna, men de kan behöva stöd och guidning såklart. Vi är flera föräldrar som följer med. Tanken och lite av idén är att ungdomarna ska växa av denna resa så vi följer med som stöd och trygghet mer än ordningsmakt med pekpinnar. Självklart har vi regler anpassade för ålder och mognad. Vi tror att med eget ansvar och att tillsammans i grupp lösa eventuella hinder på vägen är rätt förberedelse för livet. Frihet under ansvar.

Grafisk formgiving bokomslag

Resans upplägg i korta drag

Dag 1

V startar på morgonen från Viken och tar oss med buss och färja ner till Berlin

Dag 2

Vi besöker  Auschwitz och får en guidad tur på området. Den här delen av resan kan röra upp känslor så här är vi vuxna ett extra stöd såklart.

Dag 3

Rundtur i berlin med besök på historiskt viktiga platser.
På kvällen diverse gruppaktiviteter att välja på.

Dag 4

Hemfärd och startup-pplanering för presentation i Vikens kyrka av resan och initryck.

Kontakta

Ring på: 0700 xx xx xx

eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig

Har du möjlighet att på något vis sponsra ekonomiskt eller möjlighet att bidra på annat sätt är du hemskt välkommen att kontakta oss.