grafisk
profil

“En grafisk profil är en
grafisk manual som hjälper dig att kommunicera enhetligt”

Din grafiska profil, oftast skapad och framtagen av en grafisk formgvare, hjälper till att skapa igenkänning, bygga förtroende och skapa en professionell image för din verksamhet. Den ger en enhetlig och konsekvent visuell identitet i all kommunikation och marknadsföring, vilket stärker ditt varumärke.

Grafisk formgivare
skåne | höganäs | viken

Jag är grafisk formgivare

Jag har många års erfarenhet av grafisk formgivning och har utöver grafiska profiler formgivit magasin, kataloger, loggor, eller logotyper om du hellre säger det, foldrar, stora vepor, små visitkort, massor av flyers, guider, webbsidor — och bokomslag.

Som grafisk formgivare tar jag fram bilder via bildbanker eller fotografer, jag illustrerar själv vid behov – har ni redan bilder ni vill använda utgår jag från dem när jag designar och formger ert grafiska material.

Självklart färdigställer jag allt till tryckfärdiga filer som enkelt levereras till önskat tryckeri.

Vad är en grafisk profil

En grafisk profil är en samling grafiska element och riktlinjer som används för att skapa en enhetlig visuell identitet för en verksamhet. Det inkluderar vanligtvis logotyp, färger, typsnitt, bildspråk och grafiska element

VAD INGÅR I EN GRAFISK PROFIL?
  • En grafisk profil bör innehålla en logotyp, gärna i olika utföranden så den kan anpassas efter olika användningsområden.
  • En eller flera fasta färger att arbeta med.
  • Ett eller två typsnitt för dynamik och balans
  • Eventuella mönster, symboler eller andra grafiska element utöver den eventuella logotypsymbolen
Varför är en grafisk profil viktig för min verksamhet?

En grafisk profil hjälper till att skapa igenkänning, bygga förtroende och skapa en professionell image för din verksamhet. Den ger en enhetlig och konsekvent visuell identitet i all kommunikation och marknadsföring, vilket stärker ditt varumärke.

Hur kan en grafisk profil hjälpa till att stärka min kommunikation?

Genom att ha en grafisk profil kan du hålla en enhetlig linje i all din kommunikation, vilket skapar en tydlig och professionell image för ditt företag. Det hjälper till att sätta tonen och ge rätt visuella intryck i allt från trycksaker och webbplatser till sociala medier och marknadsföringsmaterial.

Kan jag använda min befintliga logotyp i min grafiska profil?

Ja, om du redan har en logotyp kan den vara en viktig del av din grafiska profil. Vi kan arbeta med dig för att anpassa och optimera din befintliga logotyp för att passa in i den övergripande grafiska profilen och säkerställa dess konsistens.

Hur lång tid tar det att utveckla en grafisk profil?

Tiden för att utveckla en grafisk profil varierar beroende på omfattningen av projektet och dina specifika behov. Vi strävar alltid efter att leverera en effektiv och noggrann process. Kontakta oss för att diskutera dina behov och få en mer exakt tidsuppskattning.

Kan ni hjälpa till med implementeringen av den grafiska profilen?

Absolut! Vi kan inte bara utforma och utveckla din grafiska profil, utan även hjälpa till med implementeringen i olika kanaler och material. Vi kan ta hand om allt från trycksaker och webbdesign till sociala medier och marknadsföringsmaterial.

Kan jag uppdatera min grafiska profil i framtiden?

Ja, en grafisk profil kan anpassas och uppdateras över tiden för att reflektera förändrade trender eller företagsmässiga behov. Vi kan arbeta med dig för att genomföra eventuella uppdateringar och säkerställa att din grafiska profil förblir relevant och effektiv.

Grafisk formgiving bokomslag

Eller forsätt läsa lite till – och kontakta sedan.

Varför?

Mest av allt målar jag tavlor, men ibland tryter motivationen, jag får liksom inget flow. Jag känner att jag vill varva den totala friheten i konstnärskapet med en annan slags utmaning.

Då kan det vara intressant och spännande att få hugga in i något så utmanande som att skapa en grafisk identitet med logotyp, färger, typsnitt och formspråk – allt det tillsammans blir din Grafiska Profil som ni i fortsättningen arbetar utifrån i all er kommunikation. Då skapas igenkänning och trygghet.

Processen

Jag bor i Viken i Höganäs kommun Skåne, någon mil norrut från Helsingborg – ut på Kullahalvön. Jag tänker att jag arbetar härifrån. Mina verktyg är min Mac, Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign och min kreativa hjärna.

Vi träffas digitalt eller fysiskt – det beror på möjligheter och behov. Sedan sker det mesta digitalt. Korrektur skickas via mail. Ni kan i lugn och ro arbeta på er kammare och återkoppla på enklaste sätt som passar er. Idag är vi så platsoberoende och min erfarenhet säger att det fungerar bra att arbeta på distans.

 

Grafisk formgiving bokomslag
– konstnär –

Den grafiska formgivaren som blev konstnär som gärna formger

Jag mixar min tid med fritt måler och fasta uppdrag – en perfekt mix.

Sedan några år har jag främst arbetat som konstnär. Stora, abstrakta tavlor till det moderna hemmet. Jag vill bryta perfektionismen i ett rum med naturens vildhet och kraft — som kontrast till den strukturerade inomhusmiljön. Jag söker det otyglade modiga uttrycket och låter det bli en påminnelse om att vi alla har kraft och modet att våga.

– Posters –

Gränsen mellan konst och grafisk formgivning

Jag rör mig fritt mellan digitalt skapande och att skapa med händerna

En slags blandning, mittemellan min fria konst där jag målar stora tavlor och formgivning digtalt för tryck – då blir det posters. Jag ritar, klipper och klistrar i datorn, testar och experimenterar. Ett tag sålde jag dem som prints –  numera säljer jag dem digitalt där köparen själv får bestämma var och hur hen vill printa.

Grafisk formgiving bokomslag

Kontakta

grafisk formgivare bokomslag grafisk profil logotyp

Ring på: 0700 78 49 50

eller fyll i formuläret nedan så återkommer jag till dig

Söker ni efter en grafisk formgivare som kan hjälpa er med att ta fram en hemsida eller kanske en ny grafisk profil? Eller behöver ni trycksaker i form av katalog, broschyr, magasin, visitkort, stickers / labels eller en produktförpackning? Då behöver ni inte leta mer - Webb och Print hjälper er snabbt och enkelt.