Logotyp

“En logotyp är företagets ansikte utåt, ett grafiskt varumärke som kan vara enbart symbol eller text – eller en mix”

En logotyp är en grafisk symbol som används av företag, föreningar och organisationer för att skapa visuell igenkänning. En logo, eller logotyp kombinerar oftast ett speciellt utvalt typsnitt eller ett typsnitt som är speciellt framtaget för logotypen med en unik bild eller symbol. Ibland görs en åtskillnad mellan begreppen logotyp och logga, där loggan syftar på den grafiska symbolen och som logotypen syftar på själva texten. Men i allmänhet avser man både grafiken och texten när man pratar om en logotyp eller logga.

Grafisk formgivare
skåne | höganäs | viken

Jag kan designa en logotyp

Jag har många års erfarenhet av grafisk formgivning och har genom åren designat mängder av logotyper eller loggor som många säger.

En bra logotyp ska vara enkel, sticka ut, väcka nyfikenhet och vara lätt att känna igen. Med enkel menar jag att den helst snabbt ska berätta vad företaget står och skapa en genkänning och identitet och kännas unik så att mottagaren kommer ihåg den och associerar den med företaget och dess verksamhet.

Eller forsätt läsa lite till – och kontakta sedan.

Varför?

Mest av allt målar jag tavlor, men ibland tryter motivationen, jag får liksom inget flow. Jag känner att jag vill varva den totala friheten i konstnärskapet med en annan slags utmaning.

Då kan det vara intressant och spännande att få hugga in i något så utmanande som att skapa en grafisk identitet med logotyp, färger, typsnitt och formspråk – allt det tillsammans blir din Grafiska Profil som ni i fortsättningen arbetar utifrån i all er kommunikation. Då skapas igenkänning och trygghet.

Processen

Jag bor i Viken i Höganäs kommun Skåne, någon mil norrut från Helsingborg – ut på Kullahalvön. Jag tänker att jag arbetar härifrån. Mina verktyg är min Mac, Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign och min kreativa hjärna.

Vi träffas digitalt eller fysiskt – det beror på möjligheter och behov. Sedan sker det mesta digitalt. Korrektur skickas via mail. Ni kan i lugn och ro arbeta på er kammare och återkoppla på enklaste sätt som passar er. Idag är vi så platsoberoende och min erfarenhet säger att det fungerar bra att arbeta på distans.

 

Vad är en logotyp?

En logotyp är en grafisk symbol som representerar ett företag, en förening eller en organisation. Den består vanligtvis av en kombination av text och bild eller symbol.

Varför är en logotyp viktig för ett företag?

En logotyp spelar en viktig roll i att skapa igenkänning och differentiera ett företag från sina konkurrenter. Den hjälper till att bygga varumärkesidentitet och kan bli en stark symbol för företagets värderingar och erbjudande.

Kan jag använda vilket typsnitt som helst för min logotyp?

Det är bäst att använda ett typsnitt som är lättläst och passar företagets eller organisationens varumärkesidentitet. Det kan vara ett befintligt typsnitt eller ett som har anpassats speciellt för logotypen.

Ska min logotyp vara färgad eller kan den vara svartvit?

Logotypen kan vara färgad eller svartvit, beroende på hur den kommer att användas och vilken visuell effekt du vill uppnå. Det är dock viktigt att den fungerar i både färg och svartvit för att kunna användas i olika sammanhang.

Kan jag använda min befintliga logotyp i min grafiska profil?

Ja, om du redan har en logotyp kan den vara en viktig del av din grafiska profil. Vi kan arbeta med dig för att anpassa och optimera din befintliga logotyp för att passa in i den övergripande grafiska profilen och säkerställa dess konsistens.

Kan jag ändra min logotyp över tiden?

Det är möjligt att göra förändringar eller uppdateringar av en logotyp över tiden för att anpassa den till förändrade trender eller företagets utveckling. Det är dock viktigt att behålla igenkänning och kontinuitet för att inte förvirra befintliga kunder eller medlemmar.

Var kan jag använda min logotyp?

Logotypen kan användas på olika platser och material, inklusive webbplatser, visitkort, brevpapper, annonser, skyltar, förpackningar och sociala medier. Den bör användas konsekvent för att skapa en stark och enhetlig varumärkesidentitet.

Ska jag anlita en professionell designer för att skapa min logotyp?

Det är rekommenderat att anlita en professionell designer med erfarenhet av varumärkesdesign för att skapa en logotyp som passar företagets eller organisationens behov och mål. En professionell designer kan hjälpa till att skapa en unik och minnesvärd logotyp som effektivt representerar ditt varumärke.

Grafisk formgiving bokomslag
- konstnär -

Den grafiska formgivaren som blev konstnär som gärna formger

Jag mixar min tid med fritt måler och fasta uppdrag - en perfekt mix.

Sedan några år har jag främst arbetat som konstnär. Stora, abstrakta tavlor till det moderna hemmet. Jag vill bryta perfektionismen i ett rum med naturens vildhet och kraft — som kontrast till den strukturerade inomhusmiljön. Jag söker det otyglade modiga uttrycket och låter det bli en påminnelse om att vi alla har kraft och modet att våga.

- Posters -

Gränsen mellan konst och grafisk formgivning

Jag rör mig fritt mellan digital grafisk design / formgivning och att skapa med händerna

En slags blandning, mittemellan min fria konst där jag målar stora tavlor och formgivning digtalt för tryck - då blir det posters. Jag ritar, klipper och klistrar i datorn, testar och experimenterar. Ett tag sålde jag dem som prints -  numera säljer jag dem digitalt där köparen själv får bestämma var och hur hen vill printa.

Grafisk formgiving bokomslag

Kontakta

grafisk formgivare bokomslag grafisk profil logotyp

Ring på: 0700 78 49 50

eller fyll i formuläret nedan så återkommer jag till dig

Söker ni efter en grafisk formgivare som kan hjälpa er med att ta fram en hemsida eller kanske en ny grafisk profil? Eller behöver ni trycksaker i form av katalog, broschyr, magasin, visitkort, stickers / labels eller en produktförpackning? Då behöver ni inte leta mer - Webb och Print hjälper er snabbt och enkelt.